MAY-MAY MEIJER

VOORZITTER

In het voorjaar van 2013 werd ik geraakt door een foto in de Volkskrant van een Syrische vader met zijn zoontje die beiden gewond waren door bombardementen. ‘Wat doen we elkaar aan?’, ‘Waarom zijn onschuldige en kwetsbare kinderen het slachtoffer van geweld waar ze zelf niks aan kunnen doen?’, ‘Waarom kunnen niet alle kinderen spelen?” flitste er door mijn hoofd. Ik besloot iets te doen, hoe klein ook, en schreef een lange brief aan president Obama met als titel ‘An urgent call for peace in Syria’. Daar kwam bij dat ik ernstig ziek was geweest.

Ik richtte Peace SOS op om, samen met anderen, een bijdrage te leveren aan een vrediger, betere en eerlijke wereld. Vanuit mijn activiteiten voor de PvdA merkte ik dat er een verschil in opvattingen bestaat tussen de politiek en bij vredesorganisaties. Bij Peace SOS verbinden we die twee terreinen met elkaar en zijn we ervan overtuigd dat er nog veel te winnen valt als het gaat om geweldloze oplossingen. Ook zetten we ons graag in voor mensenrechten en het bestrijden van armoede.

Laten we samen bouwen aan een beter, vrediger en eerlijkere wereld voor iedereen!

A wounded Syrian man holding his injured son after an air raid in the northwestern of Syria (2013). Photo: Edlib News Network (E.N.N.) .

Peace SOS
info@peacesos.nl
IBAN: NL37TRIO0391163124
BIC Code: TRIONL2U
Dutch Chamber of Commerce
registration number: 65947355

ANBI
Dutch identification number for legal entities and associations
RSIN: 856328789