EXTERNE PUBLICATIES

Worldwide Peace Manifesto 2020, a message for world leaders

Monday 21st September 2020 was the International Day of Peace. Five years before several NGO”s presented a peace manifesto to Dutch politicians. This year we wanted to present or sent the peace manifesto to world leaders and asked all NGO’s to join and sign the manifest.

For A World In Which All Children Can Play

 

  1. We are all responsible for: A World in Which All Children Can Play

This vision can be used to visualize world peace. It is important to maintain good relationships with political leaders of other countries. Empower voices of peace, people who help each other and come up with innovative ideas. In case of a civil war the international community should unite and stimulate dialogue between warring parties.  Read further..

BRIEF LET ALL CHILDREN PLAY IN YEMEN 2 MEI 2019

Als burgers huilen onze harten voor alle kinderen in de wereld die lijden aan oorlog, honger en honger. Dit geldt vooral voor de kinderen in Jemen. Zoals je weet sterft in Jemen elke tien minuten een kind. Als volwassenen is het onze verantwoordelijkheid om een wereld te creëren waarin alle kinderen kunnen spelen. In deze brief dringen we er bij de leiders van het Midden-Oosten op aan alles te doen wat ze kunnen om een vreedzaam Jemen te creëren.

VREDESMANIFEST 21 SEPT 2015

Dit Vredesmanifest is onze reactie op het onlangs verschenen Manifest Over Versterking van de Nederlandse Defensie dat in april dit jaar aangeboden werd aan de ministers Hennis en Koenders. We richten ons hierbij eveneens op de politiek en willen met het Vredesmanifest het belang van het voorkomen van oorlogen en de oplossing daarvan zonder wapens onderstrepen.

Op 18 juni 2015 jaar bracht de UNHCR een rapport uit getiteld ‘A World at War’. Er zijn ongeveer 60 miljoen vluchtelingen, waarvan de helft kinderen. In 2014 kwamen er minstens 13.730 kinderen om of werden verminkt of gewond door gewapend conflict aldus het rapport van de Secretaris Generaal van de Verenigde Naties (8 juni 2015).

De titel van dit manifest “Laat de kinderen spelen: Investeer in Vrede” geeft aan dat we een betere wereld willen voor ons allemaal, een wereld waarin alle kinderen gewoon kunnen spelen. Mensen, en zeker kinderen, mogen niet het slachtoffer zijn van gewapende conflicten waar ze part nog deel aan hebben.

Peace SOS
info@peacesos.nl
IBAN: NL37TRIO0391163124
BIC Code: TRIONL2U
Dutch Chamber of Commerce
registration number: 65947355

ANBI
Dutch identification number for legal entities and associations
RSIN: 856328789