EVENEMENTEN

A BETTER AND FAIRER WORLD
FOR ALL OF US

Evenementen

Evenementen Peace SOS

Dit zijn de evenementen waar wij als Peace SOS aan deel nemen.

Peace Culture Festival

17 september 2017

Op zondag 17 september werken wij, Peace SOS, samen met The Art of Living om mensen uit diverse culturele achtergronden, lokale bevolking en de internationale gemeenschap samen te brengen, samen onder één paraplu om actie te ondernemen voor vrede en welzijn.

 

We zullen aanwezig zijn in Eindhoven op het Peace Culture Festival om ons projectvoorstel ‘A New Shape’ te presenteren. Hierin gaan we in op een nieuw globaal bestuursmodel om duurzame vrede te bereiken. Verschillende paneldeelnemers, waaronder de directeur van de Philips Foundation zullen hun reactie geven op ons projectvoorstel. Kom ook en kom bij ons voor muziek, dans, eten en workshops om wederzijds begrip, communicatie, vrede en harmonie te bevorderen tussen diverse groepen die een familie van één wereld vormen!

 

Op naar wereldvrede! VN 2.0

13 mei 2017

Hoe bereiken we wereldvrede? En hoe moeten we de internationale politiek daarvoor inrichten? Bijvoorbeeld een nieuwe versie van de Verenigde Naties – een VN 2.0 – of is er een compleet nieuw model nodig? Amin Rafiee, mede-oprichter van Bitnation, vertelt hoe nieuwe technologieën zoals bitcoin ingezet kunnen worden voor een nieuw wereldbestuur.

 

Tijdens deze meet up denken we met elkaar na over mogelijkheden voor een nieuwe Global Governance structuur. De uitkomsten worden gebruikt voor ‘A New Shape Competition‘ van de Global Challenges Foundation. Deze prijs probeert nieuwe modellen en kaders voor internationale samenwerking te vinden, om zo problemen als klimaatverandering, gewelddadig conflict, extreme armoede en sterk toenemende bevolkingsgroei tegen te gaan.

 

Over de sprekers

  • May-May Meijer is oprichtster van Peace SOS, een jonge organisatie die zich inzet voor vrede, mensenrechten en armoedebestrijding wereldwijd.
  • Amin Rafiee is mede-oprichter van Bitnation, een mondiale digitale bestuursstructuur waar iedereen als wereldburger deel vanuit kan maken
  • Mohammed Badran is student culturele antropologie en ontwikkelingssociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ook is hij oprichter van Syrian Volunteers in the Netherlands, waarvoor hij heeft mogen spreken op de VN vluchtelingentop.
  • Joost Herman is professor in Globaliseringsstudies en Humanitaire Actie aan de universiteit van Groningen.
  • Peter van der Vliet is directeur van de Directie Multilaterale Organisaties en Mensenrechten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.
  • Simone Filippini is voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor de Verenigde Naties (NVVN).
  • Audifax Ndabitoreye was een onafhankelijke presidentskandidaat voor de verkiezingen in Burundi in 2015, die zijn geboycot door de oppositie. Hij vertelt over de situatie in Burundi en de rol van de VN hierin.
  • Charles Dickson is oprichter van het World Solar Fund.
  • Sietse Blom is bestuurslid van de NVVN.

De middag wordt gemodereerd door journalist en programmamaker Sandra Rottenberg.

Blijf op de hoogte en praat mee via het Facebook evenement.

Foto © One Young World

 

Boekpresentatie Battling Injustice: The stories of sixteen women

Najaar 2017

In het najaar van 2017 presenteert Supriya Vani haar boek ‘Battling Injustice: The stories of sixteen women Nobel Peace Laureates’. Voor haar boek interviewde ze tien Nobelprijswinnaressen. VN secretaris-generaal Ban Ki-Moon schreef het voorwoord en Cherie Blair geeft aan dat het boek veel jonge mensen voor vrede zal inspireren. Zie hier als preview de blog van Supriya Vani over Nobel Peace Prize Laureate Tawakkol Karman.

Overige evenementen

Dit zijn interessante evenementen binnen ons werkgebied.

14th international conference on the EU, Turkey and the Kurds
6 en 7 december 2017 in Brussel, België
Meer informatie

 

Peace SOS
info@peacesos.nl
IBAN: NL37TRIO0391163124
KvK: 65947355

   

ANBI
Rechtspersonen en
Samenwerkingsverbanden
Informatie Nummer
RSIN: 856328789